Skip to content

Een overzicht van uw bed: alles wat u erover moet weten!

Een hele slaapkamer kan worden ontworpen rond een bed. Een slaapkamer kan zelfs om het bed draaien, als dat is wat u wilt. Hoe dan ook, het bed moet in het middelpunt van uw aandacht staan bij het ontwerpen van een slaapkamer. Immers, het is waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt in deze kamer. Dat gezegd hebbende, er zijn veel verschillende soorten bedden waaruit u kunt kiezen voor uw slaapkamer. Er moet veel aandacht en planning gaan naar het ontwerpen van een ideale slaapkamer; dit is tenslotte de plek waar u tijd doorbrengt om te ontspannen en u klaar te maken voor de komende dag. Uw bed mag niet opgaan in de achtergrond, maar moet juist opvallen als een centraal punt in uw inrichtingsplannen. 

Bohemian woonaccessoires

Het verschil tussen platformbedden en gewone bedden

Een gewoon bed is een bed met een frame en een matras dat bovenop het frame ligt. Een platformbed is een bed met een frame en een matras dat op het frame rust. Bij de aankoop van een nieuw bed kunt u voor beide bedtypes kiezen. Het is belangrijk dat u het bedtype kiest dat het beste bij uw slaapkamerontwerp en uw persoonlijke voorkeuren past. Normale bedden – Een normaal bed is vaak ontworpen voor een specifieke matrasmaat. U kunt echter gemakkelijk gewone bedden vinden die op elk formaat matras passen. Sommige mensen kiezen voor gewone bedden omdat ze gemakkelijker te verplaatsen zijn dan een hoogslaper. Een gewoon bed is ook betaalbaarder dan een hoogslaper. Een platform bed biedt een strak en modern ontwerp dat goed zal passen in bijna elke slaapkamer ontwerp als u bijvoorbeeld op zoek bent naar bohemian woonaccessoires. Sommige hoogslapers hebben zelfs lades of opbergvakken onder het matras. Naast stijlvol is een hoogslaper ook goed voor mensen die last hebben van rugpijn. Omdat de matras op een frame rust, kan een platformbed in hoogte worden versteld, en kan het ook worden gebruikt met een verscheidenheid aan matrassen van verschillende afmetingen. 

 

Tweepersoonsbedden, queensize bedden en kingsize bedden.

Tweepersoonsbedden zijn ontworpen om twee eenpersoonsmatrassen of twee eenpersoons-tweepersoonsmatrassen in te plaatsen. Als u twee eenpersoonsbedden heeft, kunt u er een tweepersoonsbed van maken door ze simpelweg samen te voegen. Veel mensen kiezen voor twee eenpersoonsbedden met een dubbel bedframe. Dit maakt zowel een gewoon bedframe als een tweepersoonsbedframe mogelijk. Tweepersoonsbedden zijn ideaal voor koppels die een bed willen delen, maar niet per se samen willen slapen. Dit type bed is ook ideaal voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden, omdat het genoeg ruimte biedt voor iedereen. Tweepersoonsbedden zijn ook zeer geschikt voor logeerkamers, omdat ze groot genoeg zijn voor twee personen. Queensize bedden zijn groter dan tweepersoonsbedden, omdat ze zijn ontworpen om een eenpersoonsmatras en een queensize matras in te plaatsen. Deze bedden zijn ideaal voor koppels die samen slapen, omdat ze genoeg ruimte bieden voor twee personen. King Beds – King bedden zijn nog groter dan queen bedden, en ze zijn ontworpen om een enkele matras en een king-size matras te plaatsen.

 

Waar moet je op letten als je een nieuw bed koopt?

Het bedframe moet stevig zijn en lang meegaan. Het is belangrijk om een frame te kiezen dat zowel bij uw matras als uw inrichting past. Veel frames zijn zo ontworpen dat ze zowel op een gewone matras als op een matras met plateau passen. U kunt ook kiezen voor een bed zonder frame, ook wel bekend als een bed met alleen een hoofdeinde. Matras – De matras is het belangrijkste deel van het bed, omdat het is waar u uw lichaam elke nacht op zult laten rusten. De matras moet comfortabel, betaalbaar en duurzaam zijn. Er zijn veel verschillende soorten matrassen om uit te kiezen, waaronder:

– Schuim: een goedkoop matras gemaakt van schuim
– Memory Foam: een duurder matras dat is ontworpen om rugpijn te verlichten
– Latex: een natuurlijk, duurzaam en langdurig matras
– Wol: een natuurlijk en hypoallergeen matras
– Hybride: een combinatie van twee of meer van de bovenstaande soorten matrassen

 

Peuter- en kinderbedden.

Peuterbedden zijn ontworpen voor kinderen die tussen de 1 en 3 jaar oud zijn. Deze bedden zijn kleiner dan gewone bedden, maar ze zijn sterk genoeg voor peuters om in en uit te klimmen. Sommige peuterbedden hebben een frame dat als bedhek dient, zodat uw kleintje niet uit bed kan vallen. Kinderbedden zijn ontworpen voor kinderen tussen 4 en 10 jaar oud. Deze bedden zijn kleiner dan gewone bedden, maar ze zijn sterk genoeg voor kinderen om in en uit te klimmen.