Skip to content

Het geheim van duurzame houten vloeren

Houten vloeren Eindhoven

Zelfs als uw houten vloeren regelmatig worden gestofzuigd en indien nodig worden gereinigd, worden ze toch stoffig en vuil als ze niet regelmatig worden schoongemaakt. Hetzelfde geldt voor houten vloeren die zwaar belopen worden door bijvoorbeeld peuters, huisdieren en drukke senioren die elke dag op hun voeten door het huis lopen. De beste manier om uw houten vloeren schoon te houden is door ze regelmatig te stofzuigen. U wilt immers niet elke week stofzuigen, maar één keer per maand is voldoende als uw houten vloeren routinematig worden gestofzuigd.

Als u een groot huis hebt met veel kamers, is het misschien gemakkelijker om u bij het schoonmaken op één kamer tegelijk te concentreren. Begin met het markeren van de kamer waar u gaat stofzuigen. Dit maakt het gemakkelijker om geconcentreerd te blijven, en u kunt zelfs een plattegrond van de kamer ergens op de muur tekenen, zodat u weet waar u heen gaat als u begint.

Juiste verzorging

Houten vloeren zijn een natuurlijk materiaal en vertonen dus van nature krassen en slijtplekken. Deze kunnen echter worden voorkomen en met de juiste verzorging zelfs ongedaan worden gemaakt. Houten vloeren moeten regelmatig worden schoongemaakt, maar dat kan minder vaak als het hout regelmatig wordt gepolijst. Om uw houten vloeren er als nieuw te laten uitzien, moet u ze onderhouden en polijsten.

Voor alledaags vuil en stof kunt u een vochtige dweil en een emmer water gebruiken. Als u een antimicrobiële oplossing hebt, is dit nog beter en kunt u voorkomen dat er bacteriën op uw vloeren groeien. U kunt ook een schoonmaakmiddel voor houten vloeren gebruiken. Schoonmaken moet ten minste eenmaal per week gebeuren.

Beschermen tegen krassen en slijtage

Houten vloeren zijn van nature krasgevoelig. U kunt krassen voorkomen door de vloeren regelmatig te polijsten en te boenen.

U kunt een pasta of vloeibare was gebruiken om uw houten vloeren er als nieuw te laten uitzien. U kunt deze producten meestal vinden in een bouwmarkt, of u kunt ze online zoeken. Wrijf de was op een microvezeldoek of een zachte doek waar u geen omkijken naar heeft.

Begin bij de ene kant en werk zo naar de andere kant toe. Zo wordt de was gelijkmatig verdeeld en blijven er geen strepen op de vloer achter. Gebruik geen harde hand bij het uitwrijven om te voorkomen dat de vloer wordt uitgeschuurd.

Conclusie

Houten vloeren zijn mooie, duurzame en natuurlijke materialen die regelmatig onderhoud vereisen om schoon en krasvrij te blijven. Deze vloeren moeten regelmatig worden gestofzuigd om stof en vuil op te ruimen en ze moeten worden gepolijst om ze er als nieuw te laten uitzien.

Hoewel elk hard oppervlak na verloop van tijd markeringen en slijtplekken vertoont, zijn houten vloeren van nature gevoeliger voor schade. Dit komt doordat ze poreuzer zijn en meer zonlicht en vocht absorberen. Regelmatig schoonmaken en de juiste verzorging kunnen schade aan uw houten vloeren voorkomen en hun levensduur verlengen. Om uw houten vloeren mooi te houden, moet u ze regelmatig stofzuigen en een schoonmaakmiddel gebruiken dat is samengesteld voor harde oppervlakken.