Skip to content

Hoe kies je de juiste kapstok

Hoe kies je de juiste kapstok

U zult de kapstok gemakkelijk kunnen onderhouden. Door het stof af te stoffen met een plumeau of een antistatische doek, kunt u het er gewoon mooi uit laten zien. Het zal er blijven uitzien in een van de mooiste posities aan uw muur. Het is misschien niet verstelbaar, maar u kunt het meenemen en verplaatsen wanneer uw kind naar een nieuwe kamer verhuist.

Sommige scholen leren de kinderen om te helpen met opruimen. In die klassen zal de kapstok een aanrader zijn. Zorg ervoor dat het niet te rommelig wordt, en leer ze welke spullen wel en niet geschikt zijn voor die kapstok.

Praktische overwegingen

Het belangrijkste om te onthouden is dat een lichte kapstok nodig is voor kinderen die in een slaapzaal wonen, of in een verzorgingstehuis waar niet veel plaats is op het meubilair. U kunt de haken verwijderen en het lichte gewicht zal een probleem van het verleden zijn. In elke omgeving moet je het gewicht van zware voorwerpen kunnen dragen.

Een schone checklist bijhouden

Het omgekeerde is ook waar. Houd de kapstok volledig georganiseerd. Dit zal ook voor u werken. Laat uw kinderen zien hoe ze de kapstok moeten gebruiken voordat u weggaat. Als ze weten wat u met de harken en jassen gaat doen, zullen ze aan het eind van de dag, voor het slapen gaan, opruimen. Dit is ook een gelegenheid om hen waardevolle organisatorische vaardigheden bij te brengen. Gebruik ze eventueel om het rek af te vegen als u klaar bent.